Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Mobil menu

Praktikbeskrivelser

Vi er uddannelsesinstitution i Herlev kommune og har både ½ års studerende, i 2 og  3 praktik og studerende i 7 ugers praktik. Vi modtager ligeledes studerende i 4. praktik.

Vi glæder os til at arbejde sammen med dig og indføre dig i vores pædagogiske praksis.

Elverhuset er placeret i det sydlige Herlev i grønne områder. Vi har ca 100 børn fordelt på tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper. Du vil blive tilknyttet børnehaven. Vi er motorikinstitution og har børn indskrevet på motorikpladser, visiteret gennem Herlev kommune.

Før du starter

Skal du kontakte os med henblik på et forbesøg. På besøget vi du få udlevereret institutionens læreplan, planlægge dit kommende skema samt mødt din praktikvejleder. Hvis du har brug for særlige aftaler omkring mødetider, bedes du meddele dette på første besøg.

Vi forventer at du kan arbejde i hele åbningstiden fra 6.00-17.00                                              

Når du starter

er det vigtigt at du er imødekommende overfor børn og kollegaer, samt at du får hilst på stuens forældre samt øvrige forældre ved lejlighed. Det er vigtigt at du er den aktive i forældrekontakten da forældrene ofte møde nye ansigter i vores hus. Vi har løbende studerende, praktikanter og vikarer. Vi opfordrer dig til at lave et skriv om dig selv med foto, som du hænger op når du starter. På den måde kan alle forældre se at du er startet og hvem du er.

Vi har et IT system der hedder AULA. Her vil det også være en god idé at lave et lille skriv til forældrene. Så er der en god chance for, at du når rundt med dit budskab, til alle vores forældre.

I den/de første uger af praktikken

Her forventer vi at du retter fokus mod, at lære stuens børn og kollegaer at kende. Du følger stuens rytme og deltager i allerede planlagte aktiviteter. Overvej hvilke pædagogiske mål du vil sætte for din praktik og indtænk gerne et eller flere lærerplanstemaer/nedslag fra den pædagogiske læreplan, med henblik på afsluttende opgave og eksamen.

Selve praktikken

7-ugers praktikken er en meget kort praktik. Det stiller derfor store krav til dig som studerende. Det er vigtigt at du fordyber dig i praksis, observerer, reflekterer og undres undervejs. Dette er et godt udgangspunkt for vejledningstimerne.

I halvårspraktikkerne er det bedre tid til alt det der skal nås og du har derfor god tid til at falde til. Dog er man her med i normeringen og der kan derfor være færre muligheder for at være observant fra ”sidelinjen”

Det er vigtigt at du er aktivt deltagende og vi forventer at du deltager på lige fod med medarbejderne i huset.  ”den der har fingrene i bolledejen, laver de flotteste og bedste boller”

Vær ikke bange for at fejle undervejs-sådan lærer man ofte bedst. Alle er startet et sted.

Vejledning

Du får vejledning en time ugentligt i gennemsnit. Her holdes der vejledningsmøder, hvor du sammen med vejleder går fra og kan fordybe jer. Vejledningstimerne kan også lægges to timer hver 14. dag, for at have bedre tid til fordybelse.

Her er du ansvarlig for at lave dagsorden, men kan selvfølgelig spørge din vejleder til råds. Der tages som regel udgangspunkt i observationer du har gjort dig undervejs i praksis og andet fra din portfolio.

Herudover vil du løbende kunne få vejledning i dagligdagen og skal endelig spørge. Hellere en gang for meget, end en gang for lidt.

Ved midtvejssamtale og ved afsluttende opgave, er der mulighed for ekstra vejledning ved behov.

Opgaveskrivning og eksamen

Din opgave er din egen. Du vil efter aftale få mulighed for skrivetid og indsamling af empiri i arbejdstiden. Du kan få sparring på vejledningsmøderne.

Din vejleder er med til eksamen og støtter op om din mundtlige fremlæggelse, på baggrund af praktikken.

Før din opgave afleveres til skolen, er det en god idé at gennemgå den med din praktikvejleder. Vi vil også rigtig gerne have et udprintet eksemplar, til vores ”opgavemappe”.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der er nogle retningslinjer/procedure/politikker/opmærksomhedspunkter, som vi henstiller til at man respekterer og efterlever.

Tavshedspligt- Der er tavshedspligt ift. Dit praktiksted. Der må ikke videregives informationer omkring børn og voksne. Er du i tvivl, så spørg ledelsen eller din vejleder.

Foto, video og navngivelse-må kun videregives/bruges i opgave mv, hvis forældrene/medarbejdere har givet skriftligt samtykke til anvendelse.

Politikker i huset-Der er mange procedure og politikker i en daginstitution. Orienter dig og spørg til råds.

Sygdom/fravær-hvis man er syg, så kontakter man institutionen så TIDLIGT som muligt. Ring på 44525868

Når man er rask igen, kontakter man huset inden kl. 12.00 dagen før man kommer tilbage på arbejde.

Jvf. Herlev kommunes fravær og omsorgspolitik.

Mobiltelefon- Det er ikke tilladt at anvende sim mobiltelefon i arbejdstiden, medmindre det er aftalt med ledelsen ((Særligt behov/akut behov) den skal ligge i garderoben og må anvendes i pausen.

Rygning- Der må ikke ryges på stedet. Hvis man skal ryge, skal man gå væk fra matriklen, så man ikke er til syne og gene for institutionen. Der henstilles til at man kun ryger i sin pause.

Man skal efter rygning vaske og spritte hænder, samt sørge for at man ikke lugter af røg.

Læs seneste nyheder fra huset og spørg endelig ved tvivl.